Lärarna protesterar mot dålig arbetsmiljö

Lärarnas Riksförbund uppmärksammar lärares arbetsmiljö, som måste förbättras.

I Dagens Nyheter i förra veckan gick Ragnar Sjölander, ordförande i Stockholm, ut under rubriken: “Lärarnas larm: För stressade för att sova”. Det blev den dagens stora nyhet i flera medier.

Och i nu kan vi läsa om LRs huvudskyddsombud i Örebro Carin Arnesson, som i går var ute i medierna från morgon till kväll angående lärarnas stressiga arbetsmiljö, höga arbetsbelastning och arbetsgivarens ointresse att göra något åt problematiken.

Att läsa och sprida. Detsamma lär nämligen gälla på många håll i landet.
Kommunala gymnasiets kris
Gymnasielärarnas arbetsmiljö kritiseras
Gymnasielärarna i Örebro stressade

 

 

Kommentarer (1)

  1. Marie skriver:

    Nu är jag pensionär sedan några år, men den extrema ofriheten för oss lärare reagerade jag starkt emot. Ett exempel: Varje torsdag kl 15-16.30 satt vi, ett 30-tal komvuxlärare, i ett klassrum och hade konferens. Det hände att dagens diskussionsämnen var avklarade redan kl 16. Men – vi fick inte lämna lokalen, utan tvingades sitta overksamma i 30 minuter. Varför? Jo, konferenstiden fick endast användas till detta, och hade vi släppts ut hade vi säkert använt tiden till lektionsförberedelser…vilket var förbjudet. 30 lärare * 30 minuter betyder 15 arbetstimmar. Men är skolledningen paragrafryttare, så är de.

Lämna en kommentar

  • (will not be published)