Elever tröttnat på kommunens prioriteringar – anmäler till Lyxfällan

Ibland händer det att någon sätter fingret på problemet. Det har skett när några initiativrika elever på Slottegymnasiet i Ljusdal anmält sin egen kommun till tv-programmet Lyxfällan.

Eleverna Micke Wallin och Hannes Öst på medieprogrammet tröttande på kommunens prioriteringar där man istället för att satsa på skolan har valt att lägga pengarna på ny inomhushall och utomhusbad.

Eleverna tyckte helt enkelt att Lyxfällan skulle de kan hjälpa till och få kommunen att göra en bättre budget.

Kanske vi kan se fram mot Lyxfällan Kommun Special? Programledaren Patrick Grimlund avvisar i alla fall inte tanken.

Det kan onekligen behövas. Ljusdal är inte den enda kommun som satsar på idrottshallar och rondeller, istället för att investera i lärare och elever.

Kommentarer (3)

 1. Mats Bergström skriver:

  Kanske även dags att kolla upp Smedjebackens kommuns uppvärmning av sjö. Skall tydligen endast kosta 25.000/år men summan är något fiktiv då värme skall komma dels från lokal fabrik samt is-anläggning som under sommaren kostar 40.000/ vecka att tillgodo se is???
  Hur går det ihop??

 2. Maria Svensson skriver:

  Lägger till Ale kommun som år efter år lovar pengar till skolan men aldrig levererar. En ishall är inblandad till förmån för en rutten ridanläggning. Nedlagd fbkundervisning och språkkartläggning, uppsagt avtal med tolkförmedling total avsaknad för organisation av sva-undervisning samt oklar plan för användande och finansiering av mkt kostsam upphandling av nya datorer till samtlig personal och elever. Välkommet att granska av vetgiriga journalister!

 3. Stella Sjögren skriver:

  Hm… då kan vi tala om Leksands kommun. Nerdragningar i skola och förskola, full satsning på LAGET.

Lämna en kommentar

 • (will not be published)