TV-inspelning i Spanien med UR

Sveriges Utbildningsradio AB (UR) söker nya medverkare till andra säsongen av tv-serien ”Habla Ya”. En fantastisk möjlighet för eleverna mellan 12-14 år att lära sig mer spanska, åka till Spanien och lära sig hur det går till att spela in ett tv-program genom att medverka i det.

Sveriges Utbildningsradio AB (UR) söker nya medverkare till andra säsongen av tv-serien ”Habla ya”. En fantastisk möjlighet för eleverna mellan 12-14 år att lära sig mer spanska, åka till Spanien och lära sig hur det går till att spela in ett tv-program genom att medverka i det. Eleven ska inte ta rollen som programledare utan ska delta i programmet genom att göra uppdrag på spanska. Det är mening att eleven ska vara nybörjare i språket.

Varför inte dela upp klassen i grupper och prova på en lektion med spontan inspelning där de tar fram mobiltelefonen och spelar in en kort film (2-3 min). De väljer vad de vill säga och det gäller att improvisera och vara så spontan som möjligt. Eleverna som inte vill bli filmad kan vara med genom att filma sin klasskamrat och ge några tips till den som vågar och vill delta. Är eleven nöjd med sin mobilfilm och vill gärna delta i programmet så har hen materialet i handen för att skicka själv till UR. Dessutom får du ett bra underlag för bedömning.

Inspelning kommer att ske i Spanien under ca 5 dagar redan under våren 2018 och ansökan tas emot tills 11 februari men de säger att casting sker löpande, så uppmuntra eleverna att skicka in så fort som möjligt.

Instruktionerna från UR:
Spela in en mobilfilm där du talar spanska. Filma själv, be en kompis eller vuxen. Hälsa tittarna välkomnaBerätta om rummet du befinner dig i på din skola eller hemma och berätta om olika saker eller personer. Säg sedan hej då till tittarna. Det viktigaste är att du försöker att tala spanska, inte att det blir rätt vid första försöket.
Det kan vara korta meningar eller försök att beskriva något med några ord. Räcker inte orden till – använd kroppsspråk!
Filmen ska vara mellan 2-3 minuter lång. Du skickar filmen till adressen
hablaya@ur.se

 

Programledaren Tika Lahne och Rosana Månsson på Skolforum 2017.

 

Här kan du se ett avsnitt från förra säsongen:
http://urskola.se/Produkter/200316-Habla-ya-El-cuerpo#Om-serien

Lycka till!

¡Suerte!

Lämna en kommentar

  • (will not be published)