Valets utgång – nu upp till bevis!

Idag har jag provat något nytt; stå och dela ut valsedlar utanför en av kommunens vallokaler. Det har varit intressant och tänkvärt. De allra flesta går förbi, antingen för att de redan har med sig, eller vill plocka i lugn och ro där inne. All respekt för det. Att dock få hälsa var och en välkommen och efteråt önska dem en fortsatt trevlig dag visar sig vara nog så trevligt. Liksom samspråk med andra som engagerat sig, i olika partier och med olika bakgrund, men alla med det gemensamt att man kan tänka sig att avstå en del av en solig söndag för att vara en del i något så mycket större. Demokrati är verkligen inte av gud givet, utan något många gått och går i döden för att (andra ska) få uppleva. Utan nya som tar vid och håller den levande kommer den också att vittra. Det kan vara viktigt att påminna sig om att Hitler faktiskt kom till makten i demokratiska val… Liksom att kvinnor och mindre bemedlade inte haft rösträtt i Sverige ens i hundra år! Något som idag faktiskt känns mycket märkligt.

Oavsett valutgång hoppas jag verkligen att vi är många som minns och påminner de som behöver minnas vad de sagt om skolan och lärarnas status under valrörelsen. Jag vet att många kommer att påminna om det närhelst det behövs. Ord och inga visor duger liksom inte längre – visa oss pengarna! Allt annat är ett svek mot kommande generationer, ett land är idag inte större än sin samlade kunskapsmassa.

 

Kommentarer (2)

  1. Lars Rudström skriver:

    Nu har du chansen att bevisa att ett socialistiskt styre av regeringen gör att PISA-resultatet om 4 år visar att alla socialistiska lärare i Sverige hade rätt! Upp till bevis nu!

    • Magnus Blixt skriver:

      Nu tillhör ju jag dem som håller med Björklund om att det tar tid att vända en atlantångare, men att man nu så småningom i alla fall börjat ta ut mer rätt kurs. Samtidigt kan vi inte heller vänta, de som idag går i skolan gör det NU och inte självklart om fyra år (alternativt kommer de vidare utan tillräckligt stadig grund). Många viktiga reformer är på plats, jag tror faktiskt inte man vågar göra så stor skillnad i det korta loppet.

Lämna en kommentar

  • (will not be published)