Skolforum är igång

Kom på samtal och kaffe!

Nu har Skolforum dragit igång – en samlingspunkt för alla intresserade av skolfrågor!

Många möten blir det – viktiga och mindre viktiga. Men här finns chansen att finna guldkorn till lärarvardagen i form av inspiration, samtal, insikter, skolmaterial (samt förstås träningsvärk i benen, gratispennor, sus i öronen mm).

Kommentarer (3)

 1. Hannah Pettersson skriver:

  Hej,

  Här kommer ett hett tips till elever och ungdomar ute i Sverige!

  Jag arbetar på Mattecentrum, en ideell organisation vars huvudsyfte är att ge gratis matematikunderivsing/läxhjälp till barn och ungdomar. Just nu finns i i 10 olika städer (stockholm, Uppsala, Örebro, Västerås, Umeå, Luleå, Eskilstuna, Lund, Helsginborg, Göteborg) runt om i Sverige där vi regelbundet hjälper ca 1200 elever med matematiksvårigheter. Vi håller öppna räknestugor dit vem som helst är välkommen oavsett etnisitet, ålder, kön eller kunskapsnivå. vi är helt fria från religion och politik.
  På våra räknestugor verkar volontärer som alla är testade i belastingsregistrer. Dessa volontärer är bland annat studerande eller arbetande civilingenjörer med ett genuint intresse för matte och för att hjälp andra.

  http://www.mattecentrum.se

  Vi driver även en onlineverksamhet som främst är till för dem som inte har möjlighet att komma till våra räknestugor i städerna. Detta vertyg är helt gratis för alla. På matteboken.se finns en komplett matematikbok från A-E men roligare räkneexempel och övningar. vi har även spelat in över 350 videolektioner av bland annat nationella proven som har setts omkring 500.000 gånger. På matteboken kan du även testa dig själv i vår provsimulator som slumpar 10 frågor i vald matte kurs.

  http://www.matteboken.se

  Vi blir enormt tacksamma om ni vill nämna oss på er blogg samt föra vidare vårt budskap så att allt fler skolor, lärare och elever får reda på att vi finns och är gratis för alla!

  Tack på förhand!

 2. magnus skriver:

  Ja, och inte bara Skolverket – även många lärare, forskare, Socialstyrelsen mfl kommer förbi för en fika och en diskussion kring God Lärarsed!

Lämna en kommentar

 • (will not be published)