Pedagog Tony Irving & jag

Förra helgen blev jag som många förstod lite låg med tankar om att sluta som lärare. Som tur är fick goa elever o kloka kollegor mig snabbt upp på banan igen. Att dessutom få avrunda veckan med pedagogisk pub samt tuff ledarskapsträning blev pricken över i.

När läraryrket är tungt så är det mycket tungt. När det är bra, då är det väldigt, väldigt bra – för att inte säga fantastiskt.

Nåja, den här helgen har ägnats åt familj och goda vänner, traditionsenlig julfest på bästa förskolan  samt danskurs med Tony Irving. Ytterst givande! För att kunna göra ett bra jobb som lärare krävs både en fungerande backstage med möjlighet till återhämtning och att ens vyer vidgas genom egen kompetensutveckling.

Nu kör vi – två veckor kvar till jul!

Kommentarer (4)

  1. Maria skriver:

    Magnus, jag tänker att när vissa lärare allvarligt överväger att byta yrke så behövs just de kvar i yrket – mer än någonsin. Keep up!

    • Magnus Blixt skriver:

      Tack. Jag instämmer. Hur kan vi göra så att de får kraft att stanna kvar? Jag tror det långt bortom lön handlar om att ge goda lärare bättre möjligheter att utöva sitt yrke och få se fler elever att lyckas – det är ju därför vi envisas hålla på med detta.

Lämna en kommentar

  • (will not be published)