Lära cykla, lära gå…

Att lära sig cykla är inte alltid sådär skoj. Att kunna cykla är däremot riktigt skoj. Det finns tyvärr inga piller på apoteket att köpa, krävs en del engagemang, ansträngning och blåmärken på vägen… Det är väl lika bra vi är tydliga med det, och ser vartåt vägen bär…”

Kommentarer (3)

 1. Sören skriver:

  Utmärkt text. Tack. (Men hu, vad är det för Monty Pythonsk ljudslinga du lägger över? Texten talar för sig själv.)

 2. Perfjell skriver:

  Att lära sig cykla är som att lära sig hur livet fungerar, för hela livet skall barnet i oss hålla sig i balans, emellan alla hjulen som snurrar.

  Att lära sig cykla är som att lära sig gå, men att sedan cykla förbi dom som lärt sig att gå, det är som att cykla utan att förstå.

  Att lära sig att cykla är som att lära sig lite om livet i sig, för hur mycket man än läser i böckerna, så kan ingen cykla före det att de får sitta på en cykel.

  Att lära sig cykla är som att lära sig i skolan, men att lära sig om livet är det som behövs innan man börjar förstå vem man är, och vart man ska, och hur man gör om man cyklar omkull.

  Att lära sig att cykla är som att börja förstå, att cykeln inte kan göra något av sig själv, men det i skolan är svårt att förstå.

  Att lära sig att cykla är som att lära sig att förstå, att man i skolan bara kan lära sig att gå, för att lära sig att cykla måste man så mycket mera förstå.

  Att lära sig att cykla är som att lära sig att mellan julen balansera, för när tomten kommer är alla glada men när tomten går, är det ingen som längre något förstår. För när tomten kommer är alla vuxna som barn, men när tomten har gått så är plötsligt allt sig likt igen, och då går livet bara liksom på.

  Att lära sig att cykla är som att någonting självklart förstå, men att lära sig gå, gör kroppen automatiskt.

  Att lära sig att cykla är som att lära sig något spännande och fantastiskt i livet, när skall skolan börja lära alla våra barn om hur fantastiskt och spännande livet är.

  • Magnus Blixt skriver:

   Wow, vilken dikt! Den vore spännande att analysera i undervisningen…

Lämna en kommentar

 • (will not be published)