Miljöpartiet och Svenskt Näringsliv

Gustav Fridolin är väl framtidens utbildningsminister. Han lämnade in ansökan under söndagskvällen då han höll sitt tal i Almedalen. Talet, som 90 % av tiden berörde skolfrågor, handlade bland annat om satsningen på skolan (18 000 påsar chips) och värdet av högre lärarlöner. Han berättade också att han bjudit lärarfacken för att diskutera hur det kan satsas för att höja lärarnas löner.  Han har förstått att det är 10 000 kr mer i månaden som gäller.

LR Stud träffade också en kort stund Anna Ekström och pratade om lärarlegitimationen, en av våra två fokusfrågor. Några studare diskuterade syv- och lärarlegitimationsproblematiken under ett seminarium med Anders Wallner (mp),

Svenskt Näringsliv släppte naturligtvis sin rapport . Efter omkring 30 minuter in i en hetsig diskussion avbröts den av debattledaren. Anledningen till detta var väl att det tydligt märktes att humanoriastudenter var i övertal där. Från studenternas sida pratade bl.a. Tanvir Mansur från Projekt Athena, ett nationellt initiativ för humanistisk upprättelse. Han dissekerade SN:s myt om hobbykurser, som är mycket mer värdefulla än vad SN vill få oss att tro. Tyvärr kunde lärarstudenterna inte göra sina röster hörda eftersom seminariet avslutades abrupt innan alla som ville tala fick göra det.

Det kändes tydligt idag att det var ”bara” söndag, Almedalsveckan har ännu inte dragit igång.  Dessutom är vädret inte heller på vår sida. 15 grader och ständig dimma är inte som det ska vara för en politikervecka under sommarlovet. Men även om solen är en sällsynt gäst, så lyser de blå tröjorna ändå i hela Visby.

Lämna en kommentar

  • (will not be published)