Blå tröjor kommer att synas överallt

Resan har gått bra och sakta men säkert ansluter de sista medlemmarna till gänget i Visby. Snat är LR Stud i full fart: 12 studare, en vecka på Almedalsveckan, varje dag iklädda våra blå pikétröjor. Vårt motto? ”Engagerad hellre än likgiltig”! Såklart!

Under veckan blir det deltagandet i många olika evenemang som har skolan och utbildningen i fokus. På onsdag blir det en paneldebatt om framtidens skola med bl. a. LR Stud, SECO och SSU. Dessutom kommer vi att träffa vår utbildningsminister och även picknicka med Michael Damberg (S). Så har du något som du vill att vi framför till våra utbildningspolitiker är det bara att skriva det i kommentarfältet nedan!

Idag, söndag, blir det ett möte med representanter från moderorganisationen, LR och sedan blir det rapportsläpp från Svenskt Näringsliv. Ett tal kommer vi också att höra och eftersom det är Miljöpartiets dag så blir det såklart deras språkrör som håller i mikrofonen kl. 19.

Bloggen kommer att uppdateras kontinuerligt under veckan och utöver detta finns information tillgänglig på min ordförandetwitter @FriedrichHeger- utifall att vi inte personligen går in i varandra här i Almedalen!

Kommentarer (2)

 1. pekka karvonen skriver:

  Föreslå utbildningsministern att regeringens planerade nästa steg i jobbskatteavdraget ersätts med höjda lärarlöner. För mycket snack har vi hört från politikerhåll om att öka söktrycket till lärarutbilldningen, men alltför lite verkstad har vi sett. Samtidigt får vi ju då se var oppositionen står i utbildningsfrågorna: är detta också något de vill stoppa?

 2. friedrich skriver:

  Hej Pekka!

  Tack att du följer mitt blogg. Med våran utbildningsminister hade jag bara exakt 35 sekunder, dvs. jag kunde inte få fram din väldig intressant fråga. Men jag kommer att träffa igen honom och då kommer jag att ta upp detta.
  Däremot pratade vi väldigt mycket med Damberg (S) om lönefrågorna och om hur man ökar söktrycket till lärarutbildningen. Jag är säkert på att utbildningsutskottet kommer att diskutera en hel del när riksdagen återvänder tefter sommaruppehåll. Jag håller dig informerad på blogget.

Lämna en kommentar

 • (will not be published)