Engagerad hellre än likgiltig

Hur är det egentligen att läsa till gymnasielärare under fjärde terminen, vara studerandefackligt aktiv och hinna med allt annat livet har att erbjuda? Jag kan inte svara för alla men  kan förklara hur mitt liv ser ut.

Först och främst, jag studerar till ämneslärare inom historia och matematik, sitter i LR Stud Stockholms styrelse som ekonomiassistent, blev i helgen inval till den centrala styrelsen för LR Stud som suppleant och försöker hinna med och räcka till till mycket mer. Just nu skriver jag min C-uppsats inom historia. Den handlar om väckelserörelsen i Sverige och dess ungdomsrörelse. Lite passande i min mening 😉 Jag har precis lämnat in mitt PM och har typisch 48 timmar på mig att läsa ut en bok och svara på frågor angående den. Stress! Utöver boken ska jag även undersöka mitt källmaterial närmare till ett möte som jag har med min handledare. Utöver skolan har jag en del, läs mycket, inplanerat med LR Stud Stockholm och LR Stud, vilket jag är sjukt peppad över! Det väntas lokalt årsmöte med diverse förberedelser och att vara med på mitt “första” möte med den nya styrelsen. Dessutom ska lägenheten städas, tvätten ska tvättas och jobben ska jobbas. Helt enkelt, min vardag har rätt mycket i den.

Men hur klarar jag av det? Jo, min kalender. Min kalender är mitt allt. Mitt liv skulle inte fungera utan min kalender. Men det är inte endast min kalender som gör att jag klarar av det utan även jag. Mitt engagemang till de uppgifter som jag har. LR Studs ” Engagerad hellre än likgiltig” är ett stort ledord för mig. För att kunna ändra hur min omgivning ser ut, krävs det någon som är engagerad. Någon som kan vara och är jag. Helt enkelt, för att klara av mitt händelserika liv har jag valt att vara engagerad och det är bland det bästa som jag har gjort! Så mitt tips till dig, för att kunna klara av vardagen men samtidigt kunna ändra saker och ting kring dig, engagera dig!

Lämna en kommentar

  • (will not be published)