Det här med löner…

Att vi har arbetsgivare i detta land som inte är villiga att följa intentionerna i avtal och som fortsätter betala ut peanuts till sina lojala medarbetare är inget nytt. För trots arbetsgivarnas ”Du är jätteduktig och hade jag bara mera pengar så skulle jag gett dig”, så är det en lögn, en ren och skär lögn.

För om inte det fanns pengar, hur kommer det sig då att arbetsgivare kan erbjuda högre löner vid nyanställningar av behöriga likväl som obehöriga, än vad behöriga legitimerade lärare som varit anställda i mer om 15 år har?

”Flytta!” säger då somliga.

”Jo, tjena.” Det är långt till grannkommunerna i Pajala, Ljusdal, Sorsele, Arjeplog bara för att nämna några av de kommuner i landet som haft sämst löneutveckling förra avtalsperioden. Och varför ska man flytta? Alla arbetsgivare skriver ju på ett eller annat sätt att de vill vara goda arbetsgivare.

Var det då!

Skolan är varken likvärdig när det gäller förutsättningar för eleverna eller när det gäller löner.

Med vänlig hälsning

Christian Jensen

Kommentarer (1)

  1. Sabine Attié skriver:

    Något händer med lärarnas löner och det går snabbt Jag tycker att något måste göras för oss erfarna lärare. Har arbetat i nästan 20 år som lärare. Men vad händer nu? Jo, de nyexade håller på att gå om oss erfarna i lärare i lön. Visst förstår jag att vi lärare är värda högre lön men räknas inte vår erfarenhet alls? Måste man byta arbetsplats för att få upp sin lön?? Om erfarna lärare börjar röra på sig drabbas kontinuitet i skolornas verksamhet.

Lämna en kommentar

  • (will not be published)