en “calm zone”

Detta är ett av fler blogginlägg som är en rapport/referat/reflektion från resan till och omkring Bett i London januari 2016

calm zone

Jag har varit på skolbesök på Alfred Salter Primary school i London. Det är en skola med 460 elever i åldern 3-11 år. Många av eleverna har “special needs” och därför finns detta rum på skolan och det kallas “calm zone”. Rent personligen tycker jag att ett sådant rum kanske bör finnas på alla skolor för elever som behöver en liten plats och en liten tid för sig själv att landa lite och komma till ro. I rummet fanns tavlor med olika mönster, saccosäckar, några dockor men också ganska mycket spännande prylar med LED-ljus som gick att styra, en cylinder med vatten och färgade bubblor samt en hel del annat som verkar väldigt rogivande och vacker att uppleva.

 

 

IMG_3156 IMG_3157 IMG_3158 IMG_3159 IMG_3160 IMG_3161 IMG_3162

Kommentarer (2)

  1. agneta lundh skriver:

    Dessa mysiga rum finns ofta på särskolan och på vissa dagcenter/arbetsplatser för personer på tidig utvecklingsnivå och/el svåra rörelsehinder/ autism jfr Eldorado Göteborg. Håller med om att “vanliga skolan” skulle ha nytta av liknande pausrum.

Lämna en kommentar

  • (will not be published)