Alliansens Lattjo-lajban-låda

Nämen, se där. Nu skall det införas ordningsbetyg om Alliansen får bestämma vidare här i landet. Mest tänker jag på hur Ralph, killen i “Flugornas Herre” sa till de andra pojkarna att man kanske skulle bli tvungen att dela ut en reprimand om någon inte följde reglerna och en av de andra pojkarna hånfullt skrek (i filmversionen), “Ät skit och dö!”

Ur facklig synvinkel är det inte så intressant i sig – ordningsbetyg. Det enda som är av intresse egentligen varje gång Alliansen halar fram en ny arbetsuppgift från sin djupa Lattjo-lajban-låda är detta: VAD SKALL BORT!

Rättning av nationella prov kan vi läsa, så intressant. Jag menar, om det finns en lösning på att rätta Nationella prov centralt – varför har inte denna lösning genomförts för flera år sedan? Vad har man väntat på?

Kanske skapas lugn och ro om detta (och en del annat administrativt) tas bort utan att ordningsbetyg införs?

Kommentarer (1)

  1. timp skriver:

    I princip borde inte facket slösa bort tid på att ta ställning till någon reform, hur än idiotisk den kan vara. Fackets roll är att kräva att utbildningsdepartementet beräknar reformens kostnad i arbetstimmar och förklarar hur den individuella arbetaren ska hinna med det extra arbete som reformen kräver. Då skulle det inte bli lika intressant längre med reform efter reform.

Lämna en kommentar

  • (will not be published)